ОСТАННІ НОВИНИ

У понеділок на площі Ринок молодь організує похорони шкідливих звичок

Львівський портал

|

1 червня, до дня захисту дітей, у центрі Львова молодь організує марш протесту проти розповсюдження спиртних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, аптечних препаратів наркотичної дії неповнолітнім. В рамках цієї акції на площі Ринок відбудеться символічний похорон усіх цих шкідливих звичок. Про це сьогодні повідомив лідер молодіжного громадського руху «Цунамі» Роман Ревок.

За його словами, похоронна процесія проходитиме зі справжньою труною та «трупом» у вигляді сигарет, що назбирали школярі, які кинули курити, склотарою, шприцами, тощо. Очікується, що у акції прийме участь близько 800 школярів, хоч за словами Р. Ревока прийняти участь у цьому дійстві зголосилося аж чотири тисячі дітей. Справжній похорон відбудеться біля підніжжя Лисої гори в парку Знесіння.

«Цією акцією ми хочемо привернути увагу міської влади, щоб вони рекламували здоровий спосіб життя, а не як ми бачимо по місту багато білбордів, які рекламують тютюн та алкоголь. Нас вводять в оману, нас «розводять», що типу це так класно курити, пити, що це круто. А на справді, на нашому здоров’ї заробляють гроші. Тому ми заявляємо, що починаємо відкрито з цим боротися», – заявив Роман Ревок.

Він розповів, що за попередніми підрахунками Львів скурює за один день приблизно 2 млн грн., випиває мінімум 8 млн грн., а спускає на ігрових автоматах біля 60 тис грн за день.

«Краще би ці гроші пішли на харчування у дитячі інтернати, інвалідам, потребуючим, тощо. Зараз наша місія полягає в тому, щоби збанкрутувати цей бізнес, а кошти направити на благодійність. Ми маємо 20 напрямків благодійності – годування бездомних, допомога інвалідам, дітям з інтернатів і багато іншого», – розповідає лідер МГР «Цунамі».   

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *