ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року на «Шкільний автобус» передбачено 150 млн гривень

Львівський портал

|

У 2009 році на виконання Програми «Шкільний автобус» передбачено 150 млн гривень, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

Упродовж 2003-2008 років Програму перевиконано майже на 30 відсотків. Школи отримали 3,3 тис. автобусів, з них  884 за кошти державного  бюджету. До кінця 2008 року планувалося придбати 2,5 тис. транспортних  засобів.

У межах дії програми «Шкільний автобус» з 2003 до 2010 року передбачається закупівля автотранспорту для довезення  дітей  шкільного  віку  в  сільській місцевості  до навчальних закладів. Впродовж  дії Програми має бути придбано 3650  автобусів.

Міністерство освіти і науки України є координатором робіт, повязаних з виконанням Програми. Відповідно до  п. 4 статті  32  Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»  та  абзацу 7  статті  14  Закону України «Про освіту» питання забезпечення безкоштовного  підвезення школярів  належать виключно до повноважень місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в галузі освіти.

МОН видано наказ, де враховано рекомендації колегії Рахункової палати України щодо використання бюджетних коштів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *