ОСТАННІ НОВИНИ

Мирон Маркевич подарував Львову кубок

Львівський портал

|

Відомий львівський футболіст та тренер Мирон Маркевич подарував Львову перший експонат у музей футбольних трофеїв. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, першим експонатом музею став кубок за третє місце у Чемпіонаті України в сезоні 1997-98рр., який Мирон Маркевич здобув як тренер Львівських «Карпат». Це досягнення було найбільшим для львівської команди з часів незалежності України. Внаслідок здобуття третього місця, команда «Карпати» вперше взяла участь у розіграші Кубку УЄФА.

«Я 11 років чекав для того, щоб передати цей кубок. Ідея з організацією музею футбольних трофеїв вже давно назріла і добре, що її хтось почав реалізовувати», – зазначив Мирон Маркевич.

Нагадаємо, що загальноміська акція  «Музей футбольних трофеїв львів’ян» відбувається в рамках відзначення 115-ої річниці першого футбольного матчу в Україні, що відбувся у Львові, а також привернення уваги до Львова, як колиски футбольних традицій, задля популяризації Львова як міста-господаря фінальної частини чемпіонату Європи у 2012 році.

До участі у акції запрошуються усі мешканці міста. З 27 травня 2009 року кожен охочий може надати власний експонат до виставки «Музей футбольних трофеїв львів’ян» – будь-яку річ, що стосується футбольної тематики: а саме, елементи футбольної форми, м’ячі, кубки та медалі, футбольну сувенірну атрибутику, фото та відео матеріали – все, що можна вважати футбольними трофеями.

Експонати прийматимуться в 417 кабінеті Ратуші представниками управління інформації та промоцій департаменту «Євро-2012». Експертна комісія, у котру увійдуть відомі футбольні діячі Львівщини, визначать перелік найцікавіших футбольних трофеїв, які і будуть представлені на виставці «Музей футбольних трофеїв львів’ян» у Львівському палаці мистецтв.

Після будівництва нового стадіону, в ньому буде виділене спеціальне приміщення де розташується «Музей футбольних трофеїв львів’ян».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *