ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко нагородив прикордонників у Львівській області

Львівський портал

|

У рамках робочої поїздки до Львівської області Президент України Віктор Ющенко відвідав відділ прикордонної служби «Шегині» Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. З нагоди Дня прикордонника президент вручив державні нагороди прикордонникам у Львівській області, передає прес-служба президента.

Глава держави взяв участь у церемонії відкриття адміністративного будинку відділу. Разом з головою Державної прикордонної служби Миколою Литвином він оглянув робочі місця персоналу, центр управління, музей історії відділу, гуртожиток особового складу. Президенту також було продемонстровано сучасні технічні засоби охорони державного кордону.

Як Верховний Головнокомандувач Президент відзначив безумовні позитивні зрушення у справі охорони кордонів України. На його думку, Концепція розвитку прикордонної служби й Державна програма «Облаштування та реконструкція державного кордону» виконуються на належному рівні. По-перше, перетворення прикордонних військ радянського зразка на Державну прикордонну службу як сучасний правоохоронний орган здійснено успішно. Змінилася не лише назва – відбуваються важливі якісні зміни в її ідеології, завданнях, підходах до роботи, зауважив В. Ющенко.

По-друге, Державна прикордонна служба повністю перейшла на контрактну систему комплектування. За словами Президента, серйозна підготовча робота, яка тривала кілька років, дала змогу створити принципово нову систему добору й підготовки прикордонників, яка діє на рівні кращих світових стандартів. Він висловив упевненість, що це має бути гідним взірцем для всіх правоохоронних структур та військових формувань.

По-третє, Глава держави наголосив, що високо оцінює створення сучасної системи управління Державної прикордонної служби України.

Окремо у своєму виступі Президент зупинився на такій важливій темі, як розвиток малого прикордонного руху. Віктор Ющенко повідомив, що сьогодні Україна перебуває на етапі формального завершення всіх процедур з Польщею для встановлення режиму малого прикордонного руху. З української сторони виконані всі необхідні дії. Президент сподівається, що вже найближчим часом буде отримано остаточне підтвердження від наших польських партнерів. Глава держави вважає це вагомим і конкретним результатом роботи за останні чотири роки. 

«Повноцінне функціонування цього режиму означає для наших людей і для справи європейської інтеграції України значно більше, ніж будь-які гасла і будь-які декларації. Малий прикордонний рух реально наближує нас до реалізації принципу чотирьох свобод Європейського Союзу», – підкреслив В. Ющенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *