ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко сумнівається у законності намірів Тимошенко щодо продажу «Західенерго»

Львівський портал

|

Генпрокуратура має перевірити на відповідність чинному законодавству розпорядження уряду щодо переліку низки господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу та підготовці до продажу в 2009 році, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України. Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка на адресу Генерального прокурора України Олександра Медведика, передає прес-служба Президента.

«Звертаю Вашу увагу на те, що рішення Уряду щодо приватизації окремих підприємств, включених до зазначених переліків, не відповідає вимогам чинного законодавства», – зазначає Глава держави.

Зокрема, як йдеться у листі президента, Відкриті акціонерні компанії «Турбоатом», «Науково-дослідний інститут атомного та енергетичного насособудування», «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго», «Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго» належать до підприємств паливно-енергетичного комплексу. Їх приватизація відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 лютого 2008 року «Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки у сфері приватизації та концептуальні засади їх реалізації», введеного в дію Указом Президента України від 6 березня 2008 року № 200, має відбуватися після затвердження Кабінетом Міністрів України програм розвитку стратегічних галузей економіки.

Окрім цього, ВАТ «Науково-виробничий комплекс «Київський завод автоматики імені Г.І. Петровського», Мукачівський завод «Точприлад», Феодосійська суднобудівна компанія «Море» та Херсонський державний завод «Палада» забезпечують обороноздатність держави, виготовлення і ремонт зброї, військової техніки, тобто є підприємствами, що відповідно до статті 5 Закону України «Про приватизацію державного майна» не підлягають приватизації.

«Враховуючи викладене, прошу перевірити відповідність розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1517-р «Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, що підлягають підготовці до продажу в 2009 році» вимогам чинного законодавства, за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування», – наголошує Президент України.

Про результати Генпрокурор має поінформувати Главу держави особисто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *