ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківська райрада хоче повністю закрити Грибовицьке сміттєзвалище

Львівський портал

|

Жовківська районна рада має наміри повністю закрити та блокувати Грибовицьке сміттєзвалище. Про це повідомляє прес-служба Львівської облради. Таке рішення було прийнято учора, 27 травня, під час громадських слухань.

Як повідомив представник постійної комісії питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ Львівської обласної ради Богдан Кук, питання про закриття сміттєзвалища буде виноситися на чергову сесію Жовківської райради, яка відбудеться 10 червня 2009 року. За його словами, проведення позачергової сесії районної ради щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі планувалося на 27 травня. Однак через відсутність кворуму провели громадські слухання. На них були присутні селищні голови і депутати Грибович, Мелехова, Дублян.

Присутні на обговоренні представники екологічного управління Львівської міської ради робили некоректні зауваження у бік Львівської обласної ради, яка буцімто не хоче надати чергової земельної ділянки для створення полігону твердих побутових відходів. На що депутат ЛОР Богдан Кук заявив, що міський голова Львова Андрій Садовий ігнорує сесію Львівської обласної ради, а чотиристороння угода щодо вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища, з основних її напрямків, взагалі залишилась поза увагою міської влади.
«Йдеться насамперед про будівництво водопроводу у селі Малехів. Останні кілька місяців у ґрунтові води та річку Малехівку попадають десятки тонн гудронів та нечистот зі сміттєзвалища. А те, що Львів піариться на чужій біді, заявляючи про будівництво очисних споруд, абсолютно не відповідає реальності. Ці очисні споруди поширюються на невелику площу і не вирішують екологічної проблеми. Тому будь-які звинувачення зі сторони чиновників міської ради виглядають просто смішними. Свою бездіяльність Садовий хоче перевести на обласний корпус», – заявив Богдан Кук.

Відтак, під час громадських слухань було прийнято рішення про те, що на черговій сесії Жовківської райради перше питання, яке заслухають депутати буде про Грибовицьке сміттєзвалище. Окрім того, на засідання районної сесії буде запрошений і міський голова Львова. «Тоді ми побачимо, чи прийде Андрій Садовий, що буде підтвердженням того, що він хоче вирішити цю проблему, чи в черговий раз пришле когось зі своїх клерків, які ні за що не відповідають і нічого не вирішують», – резюмував Кук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *