ОСТАННІ НОВИНИ

АМКУ розпочало розгляд справи щодо антиконкурентних дій на ринку нафтопродуктів області

Львівський портал

|

26 травня 2009 року голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Ігор Коломієць провів нараду з головами обласних територіальних відділень АМКУ Західного регіону за участю керівників основних операторів ринку нафтопродуктів, з питань цінової ситуації на ринку.  

Як повідомляє прес-служба Львівського обласного територіального відділення АМКУ, під час зустрічі розглядалося питання цінової ситуації, що склалась на ринку роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами в травні 2009 року.

Голова Львівського відділення Ігор Коломієць зазначив, що у зв`язку з одночасним підняттям цін на роздрібну реалізацію нафтопродуктів у травні 2009 року (14 і 20 травня ціни на АЗС м.Львова і Львівської області зросли на 10-30коп відповідно) Львівське відділення розпочало розгляд справи, порушеної за ознаками вчинення антиконкурентних узгоджених дій операторами зазначеного ринку та надало рекомендації щодо зменшення цін на пальне до економічно обґрунтованого рівня.

З цього приводу голова Львівського обласного територіального відділення АМКУ Ігор Коломієць зазначив: «У разі виконання наданих рекомендацій провадження у справі буде закрито. В іншому випадку, ті, хто безпідставно підвищив ціни, будуть притягнуті до відповідальності».

Необхідно зазначити, що одним з перших відреагувало ВАТ «Концерн Галнафтогаз», знизивши ціну на світлі нафтопродукти на 10коп. і вже 27 травня ПП «Лукойл-Україна» – знизило ціну на 13коп., ТзОВ «ТД Континіум-Галичина» – на 10 коп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *