ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Бродівщини вимагають визнання вояків дивізії СС «Галичина» борцями за волю України

Львівський портал

|

За ініціативою фракції ВО «Свобода» на сесії Бродівської районної ради прийнято звернення до Президента України щодо визнання на державному рівні учасників Першої української дивізії УНА борцями за волю України, повідомляє прес-служба ЛОО «Свобода» .

Також депутати виступили з вимогою ініціювати об`єктивне вивчення та висвітлення подій Другої світової війни, зокрема, пов`язаних із діяльністю Української дивізії "Галичина".  

«У липні 2009 року минає 65 річниця з часу створення Дивізії. У 1943 році у ряди Дивізії зголосилися десятки тисяч українців, багато з яких загинули у Другій світовій війні. Головною ідеєю, що вела українських юнаків у Дивізію, була боротьба з комуністичним імперіалізмом в Україні, бажання мати власну армію та зі зброєю боротися за українську державу. Формальне існування Української дивізії "Галичина" у складі німецьких військ аж ніяк не применшує її значення для України та бажання продовжити боротьбу за створення суверенної і незалежної Української держави в нових умовах. На жаль, сьогодні на догоду антиукраїнським силам в Україні та за її межами, правда про Українську дивізію та мету її створення замовчується та перекручується. Не беруть до уваги також висновки комісії Портера і Дешена (вони встановили непричетність УНА та дивізії "Галичина" до будь-яких злочинів проти людства)» – йдеться у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *