ОСТАННІ НОВИНИ

«Оселю» намагаються вигнати з Винник

Львівський портал

|

Через скарги місцевих мешканців Винник громадській організації «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» не дозволяють збудувати поблизу їх будинку господарсько-складські приміщення. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила керівник «Оселі» Олеся Саноцька.

За словами О.Саноцької, на присадибній ділянці, котру громадська організація орендує, мали намір звести господарсько-складське приміщення для побутових потреб (зберігання одягу, меблів, продуктів харчування, садово-городнього інвентарю). Уже затверджена проектно-кошторисна документація, є погодження дозвільних служб, а виконавчий комітет Винниківської міськради прийняв рішення про дозвіл на будівництво. Однак, менш як за місяць виконком призупинив дію свого попереднього рішення про дозвіл і перекинув відповідальність на міську раду. Як зазначає О.Саноцька, причиною такої дії стала необґрунтована і безпідставна скарга-наклеп мешканців з вулиць Молодіжної та Сагайдачного міста Винник, у якій стверджують, що «Оселя» нібито будує промислово-виробничі приміщення, зруйнувала дитячий майданчик та створює криміногенну ситуацію в районі. «Жодне з цих звинувачень не є обґрунтованим, це все голослівно, адже про жодні виробничі потужності не йдеться. Щодо криміногенної ситуації, теж неправдиво, від правоохоронних органів не було звернень зі звинуваченнями у бік «Оселі». Більше того, місцеві мешканці, котрі є з нами сусідами не виказували жодних претензій щодо будівництва, а підняли спротив люди, що живуть на віддалі понад 200 метрів. Ці ж люди вчиняють тиск на депутатів міськради, які завтра мають винести свій вердикт. Чомусь видається, що це рішення буде негативне, не на нашу користь. Просто «Оселю» такими кроками хочуть вигнати з Винник. Вже були закиди на кшталт: геть бомжів з Винник», – розповіла О.Саноцька.

ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» має будинок на вулиці Франка, 69 у Винниках, де проживає та проходить процес реабілітації більше 20 безпритульних людей. На будівництво господарсько-складського приміщення «Оселі» виділили кошти Міжнародний рух «Емаус» та Мережа Нідерландських фондів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *