ОСТАННІ НОВИНИ

На концепцію пам`ятника Антоничу оголосять новий конкурс

Львівський портал

|

 Учора відбулось засідання журi бліц-конкурсу на кращу концептуальну ідею пам`ятника поету Богдану-Ігорю Антоничу у м. Львові. Засідання було проведено в галереї «Гердан», де починаючи з 20 травня тривала виставка конкурсних проектів.

Як передає прес-служба міської ради, за підсумками засідання члени журі висловили вдячність авторам, які брали участь в конкурсі, за їхню працю. Це такі авторські колективи – Я.Мотика та О.Скоп; В.Одрехівський та архітерна група Л.Лібич;  Б.Романець, В.Сухорський та А.Сухорський; Р.Романович та В.Сачко; Я.Скакун та В.Князик.

Члени журі відзначили професійний рівень кожного із запропонованих проектів, але вирішили жоден із запропонованих проектів не рекомендувати для його подальшої реалізації. Натомість журі запропонувало оголосити новий, відкритий конкурс на кращу концепцію пам`ятника Б.-І. Антоничу, в якому зможуть взяти участь українські та іноземні автори.

Також члени журі рекомендували встановлювати пам`ятник неподалік місця, де проживав Б.-І.Антонич (вул. Городоцька, 50). Однак, учасники майбутнього відкритого конкурсу матимуть можливість запропонувати для розгляду проекти пам`ятника і в інших місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *