ОСТАННІ НОВИНИ

Водії тролейбусів інформуватимуть пасажирів про зупинки

Львівський портал

|

У Львові водії тролейбусів інформуватимуть пасажирів про зупинки та надаватимуть іншу інформацію за допомогою мікрофону, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Перевірка служби руху ЛКП «Львівелектротранс» показала, що водії трамваїв оголошують назви кожної зупинки, надають інформацію про можливість придбати одноразові талони у водія, нагадують про їх обов’язкове компостування. Але мікрофони у салонах тролейбусів здебільшого поламані. Із 50 перевірених одиниць рухомого складу  з мікрофоном працювали водії лише у шістьох тролейбусах.

«Свого часу із введенням кондукторної системи обілечування пасажирів роль “інформатора” взяли на себе кондуктори. Вони оголошували зупинки, надавали пасажирам іншу інформацію. Тоді ж у тролейбусному депо і скоротили посади радистів та ліквідували ремонтну базу, позаяк не було сенсу в їх утриманні. Нині тролейбусники повертаються до роботи з мікрофонами. Закупили мікрофони і потрохи обладнують ними тролейбуси. На жаль, старі підсилювачі часто виходять з ладу і через відсутність ремонтної бази не вдається вчасно їх лагодити. Але на підприємстві в цьому напрямі посилено працюють і найближчим часом  питання культури обслуговування пасажирів буде вирішене. Нові тролейбуси уже обладнані радіоінформаторами, з яких пасажирам надається вся необхідна інформація. Є можливість встановити їх і на старому рухомому складі, але робити це нині нема сенсу, оскільки планується диспетчеризація маршрутів і питання інформування пасажирів буде вирішуватися комплексно», – зазначив в.о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *