ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року Україна лише зупинить кризу, а виходити буде вже наступного

Львівський портал

|

 Економічну кризу в Україні вдасться зупинити протягом 2009 року, а оздоровлення економіки відбудеться лише в 2010 році. Про це сьогодні під час "круглого столу" заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Як передає «Лігабізнесінформ», О. Устенко зазначив, що оздоровлення української економіки відбудеться лише в 2010 році, після відновлення світової економіки і підйому світових цін на основні товари українського експорту.

У той же час, експерти фонду Блейзера відзначають відносно непогані результати, досягнуті українською владою у вирішенні невідкладних фінансових та економічних питань.

Також зазначається, що, борючись з кризою, що українська економіка має вирішити ряд проблем. Зокрема, негативне сальдо рахунку поточних операцій, подальше погіршення якого буде стримуватися завдяки контролю над сукупним попитом, жорсткої фіскальної та монетарної політики та поточної девальвацією гривні.

Крім того, експерти відзначають слабість банківського сектору України. На думку експертів, якщо нинішні плани рекапіталізації банків виявляться успішними, системні питання можна буде вирішити, хоча ряд середніх і дрібних банків можуть збанкрутувати. В цілому, на думку експертів, потенційний крах банківського сектора на даний момент є найбільшим ризиком для України.

SV Development

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *