ОСТАННІ НОВИНИ

Львову пророкують перетворення на туристичну Мекку

Львівський портал

|

Представники фонду «Ефективне управління» та компанії Monitor Group , вважають, що за 5-10 найближчих років Львів стане ще одним центром туризму в регіоні. Як зазначено у повідомленні фонду, про це йшлося сьогодні під час презентації Стратегії економічного розвитку Львова.

Як передбачають фахівці, Львів щорічно відвідуватиме понад 1 млн. туристів, що вдвічі-втричі більше ніж сьогодні.  Це дещо суперечить заявам міського голови Львова, який не так давно публічно заявив про те, що минулого року Львів відвідав понад 1 млн туристів.

Водночас аналітики вважають, що у місті активно розвиватиметься сфера бізнес-послуг, кількість робочих місць у цій сфері збільшиться в два рази і складе понад 10 тис.

Як розповіла сьогодні у Львові під час презентації стратегії директор Фонду «Ефективне Управління» Наталія Ізосімова, основна увага в стратегії приділена створенню та розвитку пріоритетних для міста кластерів туризму та бізнес-послуг (консалтингові послуги, управління базами даних та інформацією, послуги програмного забезпечення тощо). За її словами, таким шляхом вдасться досягти основної мети проекту – підвищити економічну конкурентоспроможність Львова.

«Передовсім необхідно зосередитись на підготовці та розвитку людських ресурсів, які працюватимуть в пріоритетних кластерах. Тобто, узгодити навчальні програми з потребами місцевого бізнесу, стимулювати до якісної роботи викладацький персонал, сприяти розвитку знань, технологій і методологій», – пояснила Наталія Ізосімова.

Іншим важливим завданням, за словами директора фонду, є формування прозорої системи управління, і цього можна досягти, збільшивши підзвітність у системі управління та співпрацюючи з міжнародними структурами для побудови системи громадського контролю.

Партнер консалтингової компанії  Monitor Group Ендрю Сворт, в свою чергу, зазначив, що реалізація стратегії вимагатиме значних  інвестицій.

«Для їх залучення ми пропонуємо створити Агенцію з питань сприяння залученню інвестицій, а також рекомендуємо львівській владі продовжувати співпрацювати з міжнародними структурами для залучення додаткових фінансових коштів», – сказав партнер Monitor Group.

Ендрю Сворт також наголосив, що успішність реалізації стратегії значною мірою залежить від уміння влади ефективно вирішувати пріоритетні завдання і залучати місцевий бізнес до активної співпраці.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, влада вже готова приступити до реалізації стратегії. Він зазначив, що, відповідно до стратегії, Львів презентуватимуть як нову, незайману і заховану перлину для туристів, які прагнуть побачити давню європейську велич і відчути справжню Україну.

«Стратегія економічного розвитку Львова значною мірою допоможе нам гідно підготуватись до Євро-2012, вказавши на слабкі сторони міста і пояснивши як їх зміцнити. Ми докладемо максимум зусиль, щоб вже через кілька років Львів став конкурентоспроможним містом з високим рівнем життя», – сказав Андрій Садовий.

У травні 2009 року Фонд «Ефективне Управління», компанія Monitor Group і влада Львова розпочнуть реалізацію другого етапу проекту економічного розвитку міста, який триватиме близько півроку. Другий етап передбачає практичне впровадження ключових розроблених рекомендацій щодо розвитку кластерів туризму і бізнес-послуг, залучення інвестицій, навчання і розвитку людських ресурсів. Цю роботу координуватимуть спеціально створені органи, до складу яких увійдуть представники місцевої влади та бізнесу, а саме: Рада з питань конкурентоспроможності, виконавчий комітет та робочі групи з розвитку двох ключових кластерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *