ОСТАННІ НОВИНИ

П`ятимісячна дівчинка з Самбірщини померла не від вакцинації, - експертиза

Львівський портал

|

Комісія головного управління охорони здоров`я Львівської обласної державної адміністрації провела службове розслідування щодо встановлення обставин та причини смерті (10.05.2009 року) в анестезіологічному відділенні Самбірської міської дитячої клінічної лікарні піврічної дитини Вікторії Пукаляк Вікторії, жительки села Нагірне Самбірського району, Львівської області.  Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

На підставі вивчення медичної документації, протоколу патологоанатомічного дослідження, пояснень медичних працівників, що здійснювали медичне спостереження та лікування дитини В.Пукаляк, а також зустрічі з батьками дитини комісією встановлено наступне:

Вакцинація дитини Пукаляк Вікторії, 10.12.08р.н. немає причинно-наслідкового зв`язку із смертю та мала лише хронологічний зв`язок із трагічним перебігом подій. Дівчинка віком 5 міс. з лімфатико-гіпопластичною аномалією конституції хворіла на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ).

Вдома у дитини була раптова зупинка серцево-легеневої діяльності, очевидно, зумовлена аспірацією шлункового соку. З цього приводу дитину було доставлено в стані клінічної смерті в Самбірську МДЛ. Потім у дитини розвинулась постреанімаційна енцефалопатія. Порушення вітальних функцій центрального генезу є безпосередньою причиною смерті дитини.

Виявлений у дитини при патологоанатомічному дослідженні продуктивний цитомегаловірусний сіалоаденіт, свідчить про наявність внутріутробного інфікування. Головним управлінням охорони здоров`я Львівської ОДА надіслано довідку про результати службовового розслідування до МОЗ України та Самбірського РВ МВС України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *