ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року підприємства-банкрути погасили податковий борг на 2,2 млн. грн.

Львівський портал

|

Станом на 1 травня Господарські суди Львівської області, з урахуванням попередніх років, порушили 183 справи про банкрутство деяких підприємств-боржників. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області. 

Зокрема, порушено справи щодо 62 підприємств з сумою визнаних кредиторських вимог 41,0 млн. грн – введено процедуру розпорядження майном, щодо 13 підприємств-боржників, з вимогами в сумі 10,1 млн. грн – введено процедуру санації, до 108 боржників – ліквідаційна процедура з вимогами на суму 33,7 млн. грн. 

Цього року порушено 27 справ про банкрутство на суму кредиторських вимог 6,6 млн. грн., з яких по 17 боржниках податкові органи виступають ініціюючим кредитором. 

Ведеться робота з визнання підприємств-боржників банкрутами за спрощеною системою (ст.52 "Особливості банкрутства відсутнього боржника" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"). З урахуванням результатів роботи минулих років, станом на 1 травня порушено таких справ щодо 49 підприємств на загальну суму податкового боргу 2,7 млн. грн. 

Протягом січня-квітня 2009 року надходження коштів з погашення податкового боргу підприємств, які перебувають в процедурах банкрутства, склали 2,2 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *