ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові представлять стратегію економічного розвитку

Львівський портал

|

Стратегію економічного розвитку міста презентують завтра, 26 травня, о 13 годині у приміщенні конференц-залу Львівської бізнес-школи Українського Католицького Університету на вул. Хуторівка, 35. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Розробкою стратегії займався один із світових лідерів консалтингу – компанія Monitor Group (США). В основу стратегії покладено економічне зростання Львова через побудову успішних бізнес-кластерів.

Основний зміст дослідження ґрунтується на створенні переваг за рахунок економічного розвитку, в основі якого покладено кластери. Кластерами є пов’язані між собою компанії та організації в одному регіоні, що налаштовані на один бізнес-керунок. До уваги розрахунків беруться усі чинники, зокрема і вплив сучасних фінансових реформ у світі, рівень тіньової економіки, політична ситуація.

Розробка стратегії розпочалась у Львові з жовтня 2008 року, коли було підписано відповідну угоду між Львівською міською радою, Фондом «Ефективне Управління» та компанією Monitor Group (США). 

Проект економічного розвитку складається з двох етапів. На першому було проведено системну оцінку стану економіки міста, визначено основні напрямки економічного розвитку міста та конкурентоздатні кластери, а в ході другого етапу презентують детальні заходи по реалізації стратегії економічного розвитку Львова.

Попередньо вже було визначено 2 кластери, на які буде опиратись дослідження – це кластер туризму та IT-сектор.

Нагадаємо, що запуску проекту передував загальний аналіз конкурентоздатності 27 регіонів України, проведений Фондом «Ефективне Управління» та Всесвітнім Економічним Форумом. Після проведених досліджень Фонд зупинився на Львові, зокрема як на місті, що може впливати на економічний розвиток не лише регіону, а й всієї України.  

Розробник стратегії компанія Monitor Group є провідною світовою консалтинговою компанією, що зосереджена на розбудові конкурентоспроможності країн. За останні 20 років Monitor Group надала консалтингові послуги у рамках 174 проектів економічного розвитку для 58 країн. Останніми проектами Monitor Group були стратегія економічного розвитку Лівії, економічна стратегія Південної Кароліни (США), стратегія іноземного інвестування Брунею та створення державно-приватного інвестиційного фонду у Данії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *