ОСТАННІ НОВИНИ

Вибачення Єханурову буде у вигляді звільнення – Тимошенко

Львівський портал

|

Міністр оборони Юрій Єхануров відповідатиме за відмивання бюджетних грошей за Кримінальним кодексом. Про це заявила на прес-конференції прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

«Проблема проста як двері, нічого нема складного. Коли коштує десяток яєць десять гривень, то їх купували за двадцять. Кілограм курятини коштує 17, а продавали вдвічі дорожче. Вибачення моє перед Єхануровим буде виглядати як постановка питання про його звільнення з посади, уже на наступному пленарному тижні. Таку корупцію країна не може пробачати, коли на здоров’ї солдат, на харчуванні заробляються сотні мільйонів гривень. Безумовно, щодо 300 млн грн., які таким чином пішли в іншому напрямку, КРУ буде аналізувати і через звернення до Генпрокуратури притягувати до відповідальності», – наголосила Ю.Тимошенко.

Також прем’єр-міністр звернула увагу на непрозорі схеми, які застосовуються при реалізації надлишкових земель і майна Міноборони. «Вони роблять просту махінацію, спочатку списують цю землю на місцеві органи, чи на раду, чи обласну держадміністрацію, чи рай адміністрацію, заздалегідь знаючи кому це буде переуступлено, без грошей без нічого», – зазначила Ю.Тимошенко й додала, що є прихильником аукціонів. «Надлишкову землю і майно просто треба поставити на аукціон, хто прийшов з підприємців, заплатив гроші й придбав», – сказала прем’єр-міністр.

«Я підтверджую висновки КРУ, тільки треба, щоб хоча б раз спрацювала Генеральна прокуратура і щоб хоч один чиновник, коли він ще при владі, відповів за такі зловживання. І, якщо будуть по інших міністерствах такі сюрпризи, то й інших подаватимемо на звільнення. Дивна сталася ситуація. Відверте відмивання бюджетних грошей, а  у нас іде навколо цього дискусія: відповідати Єханурову чи не відповідати. Та не просто звільнення, а відповідати по кримінальному кодексу», – резюмувала Ю.Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *