ОСТАННІ НОВИНИ

При плануванні бюджету на 2010 рік, Тимошенко пропонує задіяти схему «з центру до села», оминаючи області та райони

Львівський портал

|

Повністю змінити підхід до формування бюджетної політики для сільських громад обіцяє прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. «Бюджет 2010 року формуватиметься за якісно новим принципом з урахуванням інтересів сіл, селищ, малих міст і депресивних регіонів. Ми зробимо планування безпосередньо з центру до села, минаючи області, райони, міста», – заявила Юлія Тимошенко під час наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів.

Прем’єр-міністр зауважила, що сьогодні сільські і селищні ради отримують кошти за залишковим принципом, що суттєво гальмує розвиток територій. Відтак схема «з центру – до села і селища», котра буде задіяна при формуванні бюджету на 2010 рік дозволить збалансувати фінансові ресурси і визначити перелік сіл та селищ, які потребують дотацій.

За словами Ю.Тимошенко, наступного року 100% надходжень від земельного податку, транспортного та екологічного зборів повинно залишитися у місцевих бюджетах і бути спрямованими на розвиток сільських територій.

Прем’єр-міністр також повідомила, що уряд планує протягом трьох років перейти на практику, згідно якої в місцевих бюджетах залишатиметься 100% коштів, отриманих від збору податку з доходів фізичних осіб.

За словами Юлії Тимошенко, внаслідок нового бюджетного планування, до місцевих бюджетів в 2010 році додатково надійде 2 млрд. грн.

Глава Уряду відзначила, що для виконання цих завдань, парламент уже на наступному сесійному тижні повинен внести низку змін до Бюджетного Кодексу України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *