ОСТАННІ НОВИНИ

Через парламент літнє оздоровлення дітей перебуває під загрозою

Львівський портал

|

На оздоровлення дітей м. Львова влітку 2009 року у міському бюджеті передбачено 450 тис. грн. Після проведення тендерних процедур у кінці червня буде оголошено переможців – табори Львівської області та Криму, які прийматимуть дітей пільгових категорій для відпочинку. Управління молоді, сім’ї та спорту  та управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради підготувало проект рішення виконавчого комітету «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді влітку 2009 року» із врахуванням змін до Закону. Проте рішення не може бути прийняте через недолугість чинного законодавства. Відтак у мерії чекають конструктивних рішень від депутатів Верховної Ради України. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Управління молоді, сім’ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради попередньо оголошує про умови оздоровчої кампанії влітку 2009 року.

З 1 січня 2009 року ввійшов у дію Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», де розмежовано фінансування послуг з оздоровлення за рахунок коштів державного та місцевого бюджету. Зокрема, ст. 24 Закону передбачає:

«1. Послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення та відпочинку, фінансуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

За рахунок коштів державного бюджету фінансуються послуги з оздоровлення та відпочинку: дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення та відпочинку, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних та всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад); лідерів дитячих громадських організацій; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

2. За рахунок коштів місцевого бюджету та бюджету місцевого самоврядування фінансуються послуги з оздоровлення та відпочинку: дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; талановитих та обдарованих дітей (переможців обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад усіх рівнів, відмінників навчання); бездоглядних та безпритульних дітей; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.»

Отже, розмежування пільгових  категорій унеможливлює забезпечення їх оздоровлення за рахунок коштів міського бюджету м. Львова. 

На засіданні Кабінету Міністрів України 8 квітня схвалено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», де враховано пропозиції  місцевих органів виконавчої влади про оздоровлення усіх зазначених  пільгових  категорій за рахунок місцевих бюджетів.  Верховна Рада повинна проголосувати за внесення змін.

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *