ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні - незалежне оцінювання з української мови та літератури

Львівський портал

|

Сьогодні в усіх регіонах України майбутні абітурієнти проходять загальнообов`язкове зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

461 981 зареєстрованого учасника чекатимуть у 31 367 аудиторіях, що працюватимуть у 1 817 пунктах тестування, які обслуговуватиме 81 тисяча спеціально підготовлених педагогів, повідомили в Інформаційному центрі незалежного оцінювання.

Найбільше бажаючих оцінити свої знання з української мови та літератури виявилось у Донецькій (38 338) та Дніпропетровській областях (35 659 учасників), найменше – у Севастополі та Чернівецькій області (3 598 та 7 246 осіб відповідно).

Традиційно тестування розпочнеться об 11.00. За тим як проходить тестування спостерігатимуть понад 9 тисяч громадських спостерігачів та акредитованих журналістів.

Під час тестування, що триватиме три години, учасникам потрібно розв`язати 61 завдання. Це завдання з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності, на читання та розуміння тексту, а також завдання з розгорнутою відповіддю (до 250 слів).

Минулого року кількість зареєстрованих учасників тестування з української мови та літератури склала 512 тисяч 591 особа.

Цього року охочі стати студентами мали можливість обрати від 2 до 5 предметів тестування. Загалом сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2009 році охоплює 8 навчальних предметів, розпочалася 6 травня і триватиме до 5 червня.
За інформацією УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *