ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада співфінансуватиме видання 19 україномовних книг

Львівський портал

|

У Львові завершився конкурс на фінансову підтримку україномовного книговидання. Як повідомив під час прес-конференції заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, цьогоріч на конкурс видавництва подали 78 заявок, з яких 19 видань визначено як переможців конкурсу. 

Відтак 295 тисяч гривень з міського бюджету буде надано видавництвам, проекти яких перемогли у конкурсі, для співфінансування їх видання. За словами Василя Косіва, сума фінансової підтримки Львівської міської ради буде поділена між проектами залежно від вартості. Максимально місто може надати 20 тисяч гривень, але при умові, що співфінансування ЛМР не перевищуватиме 50% вартості видання тієї чи іншої книги.  

Окрім цього, поза конкурсом буде профінансовано ІІ том книги «Місто Львів» з багатотомного енциклопедичного видання «Звіт пам’яток історії та культури України». Зокрема, на видання цієї книги з бюджету буде надано 50 тисяч гривень. Ще 5,5 тисяч гривень також поза конкурсом буде надано на видавництво книги незрячих авторів, надрукованої шрифтом Брайля «Серцем припасти до Львова».

За словами Василя Косіва, цьогорічних переможців конкурсу на фінансову підтримку україномовного книговидання визначала компетентна конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники ГО «Форум видавців» та Асоціації книгорозповсюджувачів України. Комісія визначала переможців рейтинговим голосуванням.

Відтак серед переможців конкурсу – видання «Богдан-Ігор Антонич. Повне зібрання творів» (видавництво «Літопис»), книга І. Лемка «1242 вулиці Львова» (видавництво «Апріорі»), «Українська визвольна політика» С. Бандери (видавництво «Галицька видавнича спілка»), «Іван Северин (1881-1964), твори художника із збірки Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького» (видавництво «Каменяр»), «Кохання і смерть» І. Лмека (видавництво «Апріорі») тощо.

Як повідомив Василь Косів, книжкова продукція, видана за кошти міської ради, буде передана для поповнення фондів міських бібліотек та бібліотек закладів освіти. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *