ОСТАННІ НОВИНИ

Пластуни відкриють таборовий сезон «Святом весни»

Львівський портал

|

Цими вихідними, 22-24 травня, поблизу села Поляни Жовківського району пластуни Львова та Львівської області відкриють таборовий сезон традиційним заходом – «Святом Весни». Про це повідомляють організатори заходу.

Свято відбувається щорічно на честь опікуна Пласту – святого Юрія, якого Церква вшановує 6 травня.  Цього року Свято Весни проходитиме у рамках відзначення 20-ліття з часу відновлення Пласту в Україні.

Захід відбувається у формі змагань між юнацькими куренями. І таким чином у формі гри пластуни перевірять свою практичну та теоретичну підготовку до літніх таборів. Цього року у «Святі Весни» візьмуть участь близько 900 пластунів.        

Кожен курінь має розбити табір, оснастити його усім необхідним та оригінально оформити. Родзинкою цьогорічного «Свята весни» буде конкурс нічної ілюмінації, у рамках якого курені матимуть змогу створити особливу атмосферу свого підтабору та підкреслити його тематику, котра стосуватиметься космосу.

Окрім того, учасники змагатимуться між собою в різноманітних сферах практичного пластування. Вони братимуть участь у змаганнях з першої медичної допомоги, куховарення, продемонструють свої вміння у спортивних змаганнях, змаганнях з орієнтування на місцевості та долатимуть смугу перешкод.

Також проводитимуться мистецькі та інтелектуальні конкурси. Кожний день буде закінчуватися традиційними пластовими ватрами. В останній день таборування за підсумком балів визначать найкращий курінь Львівської округи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *