ОСТАННІ НОВИНИ

Для впровадження протипаводкових програм на Львівщині та Закарпатті доведеться відселяти мешканців

Львівський портал

|

Для проведення ефективних протипаводкових заходів на території України необхідно збільшити фінансування. Про це на прес-конференції заявив голова Державного комітету водного господарства Василь Сташук, передає РБК-Україна.

За словами В.Сташука, при внесенні змін до державного бюджету на 2009 р. необхідно збільшити суми видатків на фінансування протипаводкових програм. Він також зазначив, що, зокрема, на програму "Прикарпаття" за необхідного 121 млн грн в державному бюджеті на 2009 р. виділено 40 млн грн, а також ще 50 млн грн передбачено у Стабілізаційному фонді. На ці кошти Держкомводгосп планує завершити будівництво першочергових об`єктів, зокрема, дамб і акумулюючи ємностей у Львівській області.

Для програми "Тиса", якою передбачено низку антипаводкових заходів у Закарпатській області, за словами голови комітету, необхідно 200 млн грн.

В.Сташук також додав, що в програмах протипаводкових заходів передбачене точкове відселення мешканців із західних регіонів. "Проте мова йде лише про окремі вулички, там де є 4-12 будинків, а не про окремі населені пункти… Ми плануємо це робити або наприкінці цього року або в наступному році", – зазначив С.Сташук.

Він також додав, що комітет для проведення ефективних протипаводкових заходів розпочав співпрацю з Румунією стосовно будівництва 7 технологічних постів.

В.Сташук також зазначив, що комітет у 2009 р. повністю забезпечив наповнення водою усіх водосховищ та водоканалів на території України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *