ОСТАННІ НОВИНИ

Свинячий грип до Україні ще не дійшов

Львівський портал

|

Станом на 6 травня 2009 року в Україні випадків захворювання на грип А/H1N1 (свинячий грип) не зареєстровано. Натомість продовжується моніторинг за захворюваністю на грип та гострі респіраторні інфекції, повідомляє прес-служба МОЗ України.

За інформацією Оперативного штабу МОЗ України з реагування на ситуацію з розповсюдження свинячого грипу у світі та координації дій щодо попередження заносу вірусу в Україні, ситуація у світі щодо грипу А/H1N1 залишається напруженою. 3 21 країни надійшли офіційні повідомлення про 1 тисячу 490 випадків інфікування свинячим грипом.

З Мексики надійшло повідомлення про 822 підтверджених випадків захворювання, у тому числі 29 летальних. Продовжуються лабораторні дослідженні раніше відібраного матеріалу від хворих.

Уряд Сполучених Штатів Америки повідомив про 403 лабораторно підтверджених випадків захворювання людей, один з яких закінчився летально.

Повідомлення про лабораторно підтверджені випадки без смертельних випадків надійшли з Австрії (1), Канади (140), Китаю, гонконгської Спеціальної Адміністративної Області (1), Коста-Ріка (1), Колумбії (1), Данії (1), Сальвадору (2), Франції (4), Німеччини (9), Ірландії (1), Ізраїлю (4), Італії (5), Нідерландів (1), Нової Зеландії (6), Португалії (1), Республіки Корея (2), Іспанії (57), Швейцарії (1) та Сполученого Королівства (27).

Фахівцями Кіровоградської, Одеської обласної та Київської міської санепідстанцій були проведенні протиепідемічні заходи відносно осіб, які прибули в Україну з Мексики та США. Симптомів захворювання не виявлено.

На території аеропортів, залізничних вокзалів, морських, річкових портів при проведенні прикордонного та митного контролю проводиться комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів.

Під головуванням заступника Міністра охорони здоров`я Володимира Юрченка створено Комісію по проведенню інвентаризації лабораторної бази Українського Центру грипу та ГРВІ з метою визначення обсягів його дообладнання та забезпечення діагностичними тест-системами.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *