ОСТАННІ НОВИНИ

П`яного Луценка затримали у Німеччині

Львівський портал

|

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні. Міністра у стані сильного алкогольного сп`яніння затримали після сутички з правоохоронцями, пише газета Bild.

За інформацією Bild, Луценка з його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який у понеділок о 18:15 вилітав до Сеула. Українці вчинили сварку з правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися, пише видання.

Поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу. Як повідомляється, особливо агресивно поводився син міністра. На нього навіть вдягнули наручники. У відділку в Луценка-молодшого нібито зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Міністру вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред`явивши дипломатичний паспорт.

Близько опівночі до відділку прибув заступник керівника поліції землі Гессен Ґюнтер Гефнер, пише Bild. У розмові з німецьким колегою, яка, за інформацією видання, тривала близько години, Луценку вдалося «зам`яти» інцидент і уникнути письмового звіту про подію. Близько 1:15 ночі українці залишили відділок. Наступного дня вони таки вилетіли до Сеула. У Франкфурті-на-Майні Луценки по прибутті з Києва, як планувалося, мали провести лише кілька годин в очікуванні пересадки на рейс до Сеула.

У президії поліції Франкфурта-на-Майні «Німецькій хвилі» підтвердили, що інцидент з українським міністром у понеділок мав місце. Німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент нібито було «зам`ято». «Це правопорушення зафіксоване у встановленому порядку і щодо нього буде вжито усіх процесуальних заходів», – повідомив речник франкфуртської поліції. «Усі факти, викладені у газеті Bild, ми підтверджуємо, окрім інформації, яка стосується кількості проміле у крові затриманого», – сказав речник.

На питання, чи немає сумнівів у доцільності застосування сили до українського високопосадовця, у прес-службі франкфуртської поліції відповіли: "Поведінка затриманого давала всі підстави для таких дій".

Німецька хвиля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *