ОСТАННІ НОВИНИ

Держкомлісгосп просить ОДА обмежити в`їзд автомобілів до лісів у святкові дні

Львівський портал

|

Державний комітет лісового господарства звертається до обласних державних адміністрацій з проханням обмежити в`їзд автомобілів до лісів у святкові дні. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Держкомлісгоспу Віктор Червоний, передає РБК-Україна.
«Держкомлісгосп виступив з ініціативою перед ОДА щодо прийняття рішень відносно заборони в`їзду в ліс та з приводу відвідування лісів на свята, особливо в місцях найбільш пожеженебезпечних – це в соснових насадженнях і особливо соснових молодняках … Місцеві органи виконавчої влади мають право обмежити доступ до лісів, особливо транспорту… ми говоримо про хвойні молодняки, в такі лісові масиви буде обмежено доступ… це дасть можливість правоохоронним органам контролювати ситуацію», – наголосив В.Червоний.
За його словами, станом на 27 квітня у лісах, підпорядкованих Держкомлісгоспу, сталося 1 тис. 446 пожеж на загальній площі 611 га, в інших лісах – 375 пожеж на загальній площі 2 тис. 329 га. Він наголосив, що за довгостроковим прогнозом погоди в Україні до 16 травня не очікується опадів. «Такої пожежонебезпечної ситуації, яка склалася сьогодні, не було на нашій пам`яті», – повідомив В.Червоний.
Він підкреслив, що 99,9% пожеж стаються через необережне поводження з вогнем.
В.Червоний також повідомив, що до ВР поданий законопроект, яким підвищуються штрафи за порушення правил пожежної безпеки в лісах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *