ОСТАННІ НОВИНИ

Інвалідів безкоштовно забезпечать засобами для спілкування та обміну інформацією

Львівський портал

|

Цього року Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до порядку безоплатного забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації. Щоб отримати засіб реабілітації для відповідних категорій осіб достатньо подати довідку про інвалідність, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Змінений порядок передбачає безкоштовне забезпечення інвалідів такими видами засобів реабілітації: мобільний телефон для інвалідів по слуху, годинник для інвалідів I і II групи по зору, диктофон для інвалідів I і II групи по зору з числа студентів та слухачів професійно-технічних та вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації, юристів, журналістів, педагогів, інших спеціалістів, керівників та їх заступників, магнітофон – позачергово забезпечуються інваліди I і II групи по зору, які є постійними відвідувачами бібліотеки УТОС, ортопедичне ліжко та/чи протипролежневий матрац, яким забезпечуються інваліди та діти-інваліди з числа постійно лежачих.

Управління соціального захисту Львівської міської ради пропонує усім інвалідам, дітям-інвалідам, у яких виникла потреба у технічних засобах реабілітації, звернутись у заклади охорони здоров΄я для оформлення необхідних медичних висновків та у відділи соціального захисту – для забезпечення технічними засобами реабілітації, які покращать побут та дадуть можливість повноцінної життєдіяльності.

Облік інвалідів та інших осіб, які мають право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, ведуть районні відділи управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем реєстрації /проживання особи, зокрема:

Галицький відділ соціального захисту    вул. Ф.Ліста, 5, тел. 272-85-85

Залізничний відділ соціального захисту – вул. Виговського, 34, тел. 295-82-07

Личаківський відділ соціального захисту – вул. Театральна,10, тел. 235-67-82

Сихівський відділ соціального захисту –  вул. Зубрівська, 9, тел. 221-75-55

Франківський відділ соціального захисту – вул. Ген. Чупринки, 85, тел. 237-33-65

Шевченківський відділ соціального захисту –  вул. Липинського,1, тел. 252-28-40

За перший квартал 2009 року у Львові 699 інвалідів вже отримали різні засоби реабілітації у відділах соціального захисту. За словами спеціалістів, найбільшим попитом з боку мешканців користуються колісні крісла та візки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *