ОСТАННІ НОВИНИ

Україна минулого року не провела важливі реформи - Єврокомісія

Львівський портал

|

Україна не досягла або досягла дуже незначного прогресу в проведенні ключових реформ в політичній сфері. Про це йдеться у звіті Єврокомісії за підсумками впровадження Європейської політики сусідства в 2008 р. Зокрема, Україна не виконала рекомендації ОБСЄ щодо підготовки виборчого законодавства. Крім того, не були реалізовані проекти законодавчих пропозицій щодо реформування системи судочинства, прогрес в реформуванні Конституції також був незначним.
При цьому в різні європейські структури впродовж 2008 р. продовжували поступати повідомлення про застосування органами міліції тортур і жорстокого поводження, хоча і в меншій мірі в порівнянні з попереднім періодом. "Залишаються інші питання, які викликають стурбованість, а саме: погані умови в місцях попереднього утримання, безкарність співробітників органів правопорядку", – сказано в звіті.
Крім того, в 2008 р. до європейських структур надходили повідомлення про дискримінацію в Україні національних меншин у низці сфер, включаючи працевлаштування, медобслуговування і правоохоронну діяльність.
Разом з тим Єврокомісія відзначає поліпшення в 2008 р. умов утримання нелегальних мігрантів.
РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *