ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч через брак коштів припинено процес утилізації меланжу у Радехові

Львівський портал

|

Протягом 2007-2008 років завдяки польській установці в Радехові утилізували 215 тонн ракетного палива «меланж». Щоправда продовжити процес утилізації ракетного палива цього року військовики не можуть через брак коштів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив  начальник тилу -заступника начальника логістики Західного оперативного командування полковник Ігор Браславський.

«Цьогоріч коштів на утилізацію меланжу нам не виділяли, тому ми не можемо сказати чи буде проводитися цей процес і цього року», – сказав полковник.

За його словами, установка з утилізації ракетного палива, що була привезена з Польщі, може утилізувати до 8 тон меланжу на добу при п`ятиденному робочому графіку роботи, однак, на сьогодні, ця установка законсервована і знаходиться на військовій частині. Однак Ігор Браславський висловив свої сподівання на те, що кошти можуть з`явитися після проведення тендерного конкурсу на утилізацію меланжу в Вінницькій та Івано-Франківській областях.

«Зараз ми чекаємо, коли закінчиться цей процес, бо сподіваємося, що залишаться ще кошти, за які можна буде провести тендер і по Радехову. На сьогодні, представники ОБСЄ вивчають подані пропозиції і в червні-липні стане відомо, хто його виграв і чи ми теж зможемо його провести», – розповів полковник Браславський.

Загалом, на сьогодні на ракетному складі у Радехові зберігається близько 3 тис тонн меланжу, а по Україні – 16 тис тонн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *