ОСТАННІ НОВИНИ

Протипаводкові програми мають бути профінансовані повністю - Ющенко

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко наполягає на фінансуванні протипаводкових програм, що були недофінансовані в рамках ліквідації повені в Західній Україні, що сталася влітку 2008 р. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
Президент зазначив, що впродовж 10 днів всі 6 областей, що постраждали від повені, мають підготувати звіт про обсяг виконаних робіт та про необхідні кошти для завершення протипаводкових заходів. В.Ющенко зазначив, що необхідно змінити підхід до запобігання наслідкам аналогічних стихійних лих в майбутньому.
За його словами, для цього необхідно створити систему попередження та оповіщення в регіонах, та забезпечити їх необхідним спецобладнанням для оперативного реагування на стихійні лиха.
Він наголосив, що необхідно створити "фінансовий запас" при МНС, який дозволить протягом 72 годин після настання надзвичайної ситуації оперативно фінансувати першочергові заходи з ліквідації стихії.
Президент заявив, що уряд не виконав рішення РНБО в сфері запобігання подальшим надзвичайним ситуаціям в Західній Україні внаслідок повеней.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *