ОСТАННІ НОВИНИ

Учителі та батьківський комітет школи №35 проти реорганізації цього освітнього закладу

Львівський портал

|

Педагогічний колектив та батьківський комітет львівської СШ №35 категорично проти планів, що їх у пресі озвучує керівництво освітньої галузі міста про реорганізацію цієї школи та об’єднання її з СШ№6. Про це представники  учительського колективу та батьківського комітету повідомили сьогодні під час прес-конференції.
Член батьківського комітету 7-го класу Ніна Вербова заявила журналістам, що під словом «реорганізація» насправді мають на увазі ліквідацію школи з російською мовою викладання.
«У нас в школі є корейці, білорусі, українці, вірмени, євреї. Ми свідомо обирали цю школу, а тепер влада примушує робити нас так, як їй це вигідно і це є порушенням прав дітей» – наголосила вона.
Водночас, голова ради Російського молодіжного братства і  випускник СЗШ №35  Олег Карцев наголосив на тому, що місяць тому він звернувся до міської ради із листом з приводу майбутнього школи, однак відповіді так і немає. На його переконання, реорганізація школи, про яку говорять чиновники, проводиться підпільно і без урахування думки російськомовної спільноти Львова.
«П’ять років ходять чутки, що школу закривають, однак ніяких офіційних документів і рішень немає, і все це разом завдає школі шкоди, бо батьки не надто поспішають віддавати дітей до школи, яку можуть закрити в будь-який момент» – сказав він.
Водночас О.Карцев заявив, що справа не так в самій школі, як у приміщенні, яке вона займає – це велика будівля у центрі Львова і хтось хоче її запопасти.
Натомість директор школи Лариса Корнійчук розповіла, що з нею ніхто з освітянського керівництва щодо реорганізації школи не спілкувався і про такі плани вона  радше знає з преси. 
Але припускає, що однією з причин об’єднання двох російськомовних шкіл може бути те, що учень СШ№35 обходиться бюджетові найдорожче –  на нього з бюджету витрачають понад 5 тисяч гривень, а в середньому по Львову цей показник становить понад 3 тисячі гривень.
Зараз у школі налічується 180 учнів і 28 вчителів. У школі №6 – приблизно 300 учнів.
Л.Корнійчук вважає, що міська влада має школі дати шанс, адже цього року до першого класу вже записали 18 учнів і якщо школі дати шанс, то вона обов’язково житиме і розвиватиметься.  Як один із варіантів педагоги пропонують піти шляхом реорганізації школи в «Львівську мультикультурну гімназію» з російською мовою викладання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *