ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівтеплоенерго» поверне ДК «Газ України» незаконно привласнені 757 тис. грн

Львівський портал

|

ЛМКП «Львівтеплоенерго» поверне ДК «Газ України» 757 тис. грн, які підприємство незаконно акумулювало на своїх рахунках. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор теплопостачального підприємства Богдан Кіт.

За його словами, факт службового підроблення документів виявила комісія підприємства, а вже потім матеріали надійшли в прокуратуру. «Неважливо, хто був тоді керівником. Обманули державне підприємство, тому кошти будемо повертати», – сказав директор «Львівтеплоенерго».

Нагадаємо, що прокуратура Львова порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовими особами ЛМКП «Львівтеплоенерго» своїм службовим становищем та вчинення службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Приводом для порушення вказаної кримінальної справи стали результати проведеної перевірки в порядку нагляду за додержанням вимог чинного законодавства про енергозбереження. В  ході даної перевірки прокуратурою Львова було з’ясовано, що службові особи ЛМКП «Львівтеплоенерго»  протягом 01.01.2007 р. по 01.07.207 р., оформляли газ, використаний для постачання теплової енергії споживачам категорії «комерційні структури», як газ, використаний для постачання теплової енергії категорії «населення».
Відтак  через різницю в тарифах,  яка становить 305,68 грн. на кожній спожитій для категорії «комерційні структури» тисячі кубічних метрів газу, за пів року незаконно акумулювали на рахунках комунального підприємства  ЛМКП «Львівтеплоенерго» 757 тис.грн. Ці гроші було витрачено на господарські потреби.
Такими незаконними діями, службові особи ЛМКП «Львівтеплоенерго»  заподіяли  шкоди дочірній компанії «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму 757 тис.грн.
Слідство у кримінальній справі проводить прокуратура Львова.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *