ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина проводить Європейський тиждень імунізації

Львівський портал

|

На Львівщині вперше в Україні проходить Європейський тиждень імунізації «Попередити. Захистити. Щепити». Тиждень імунізації триває з 20 до 26 квітня, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.   Наказом Міністерства охорони здоров’я України затверджено план заходів до Європейського тижня імунізації. Серед заходів передбачено організацію в медичних навчальних закладах різних рівнів акредитації низки навчальних семінарів щодо популяризації щеплень, проведення тематичних «круглих столів», присвячених порівняльному аналізу переваг та загроз вакцинопрофілактики та інше.

 «Європейський тиждень імунізації – ініціатива, метою якої є поінформувати мешканців про можливість захисту від небезпечних інфекційних хвороб. Групи дітей, що не пройшли вакцинацію, залишаються незахищеними проти інфекційних захворювань, які можна попередити. Затрати на профілактику захворювань є значно меншими ніж на їх лікування», – повідомив спеціаліст управління охорони здоров’я ЛМР Богдан Остальський.

Причинами того, що діти не отримують вакцинацію, медики вважають складний фізичний доступ до служб імунізації; батьки не інформовані про важливість своєчасних щеплень; діти належать до маргінальних співтовариств з обмеженими контактами зі службами охорони здоров’я.

Цього року Україна вперше долучилася до Європейського тижня імунізації, який є щорічним загальнорегіональним заходом та був започаткований в 2005 році в дев’яти європейських країнах. У 2007 році в Тижні імунізації взяли участь близько 20 країн. У 2008 році 32 із 53 держав-членів Європейського регіону ВООЗ взяли участь в Європейському тижні імунізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *