ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина та Баварія підпишуть угоду про співпрацю

Львівський портал

|

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак зустрівся вчора, 16 квітня, із Держсекретарем Міністерства економіки, інфраструктури, транспорту і технологій Вільної Землі Баварія Каті Гессель. Валерій П’ятак запропонував німецькій стороні підписати угоду про співпрацю, яку схвально оцінила Каті Гессель, повідомляє прес-служба ЛОДА.

На думку першого заступника голови ЛОДА, підписання такої угоди дасть доступ Львівщині до європейських програм та ресурсів.

Окрім цього, Валерій П’ятак запропонував представникам німецького бізнесу продовжити інвестувати у Львівщину. Він запросив їх до тендерів щодо спорудження терміналу львівського аеропорту та будівництва доріг.

«Україна є важливим торгівельним партнером Баварії, – зазначила Каті Гессель. 90% економіки Баварії – малі та середні підприємства. Вони є двигуном економіки». Проте, за її словами, їм складно працювати ззовні в інших країнах. Тому саме такі інвестори потребують підтримки. «Їм буде потрібна допомога, якщо вони працюватимуть тут», – додала вона.

Валерій П’ятак запевнив її, що влада Львівщини надалі всебічно підтримуватиме німецькі інвестиційні проекти.

«Вчора, перебуваючи у Києві, в Міністерстві економіки ми обговорили проблеми, що виникають у німецьких інвесторів, але жодне з питань не стосувалося Львівщини, – зазначила присутня під час зустрічі Делегат німецької економіки в Україні Карін Рау. – Найбільшу баварську інвестицію – завод «Леоні» нам вдалося розташувати у Стрийському районі. До вас також прийшла компанія «Хенкель».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *