ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройде тиждень імунізації

Львівський портал

|

З 20 по 26 квітня 2009 року Львівщина братиме участь у проведенні європейського тижня імунізації населення під гаслом:” Попередити. Захистити. Щепити.”, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Цей захід відбудеться одночасно у 33 країнах Європи, а також у США. Мета проведення акції полягає у  тому, щоби сформувати в населення розуміння того, що кожна дитина потребує захисту від інфекційних хвороб з допомогою вакцинації і має на це право.

Заходи європейського тижня імунізації передбачають: підвищення грамотності населення з питань вакцинації, підвищення кваліфікації працівників охорони здоров’я з питань вакцинації, формування належної політичної підтримки зі сторони керівників виконавчої влади програмам вакцино профілактики.

Спільним наказом ГУОЗ Львівської ОДА, Львівського національного медичного університету ім.Д.Галицького та Державної санітарно-епідеміологічної служби Львівської області затверджено План підготовки та проведення європейського тижня імунізації у Львівській області.

Створено оперативний комітет з проведення заходів в рамках Європейського Тижня імунізації. Керівником оперативного комітету призначено Ірину Микичак, заступника начальника ГУОЗ ЛОДА та члена робочої групи МОЗ України з проведення Європейського Тижня імунізації в Україні.

Упродовж тижня в області відбудеться велика кількість заходів спрямованих на роз’яснення актуальності імунопрофілактики. Це відкриті лекції для студентів ВНЗ, науково-практичні конференції, тренінги для журналістів, прямі ефіри на телеканалах і радіо, великі батьківські збори „профілактичні щеплення: міфи і реалії”.

За оцінками спеціалістів проведення масової вакцинації в світі привело до збільшення середньої тривалості життя людей на 20 років. Вакцинація щорічно в світі попереджає близько 80 млн. випадків інфекційних хвороб і понад 5 млн. смертей від них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *