ОСТАННІ НОВИНИ

Неіснуючий Блок Яценюка – лідер електоральних симпатій у Львові

Львівський портал

|

Лідером електоральних симпатій львів’ян сьогодні є неіснуючий Блок Арсенія Яценюка. Принаймні такими є результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг». Як повідомив сьогодні під час прес-конференції директор групи Олексій Антипович, з початку року підтримка Блоку Яценюка у Львові зросла з 13,6% до 21,4%, за рахунок чого він обійшов БЮТ, підтримка якого з грудня 2008 року до квітня 2009 року знизилась із 28% до 19,1%.

Політолог Ігор Танчин пояснює цю тенденцію тим, що львів’яни і далі «ведуться» на технології 2004 року, коли підтримку здобуває не реальна команда, а лише яскрава «упаковка». Цією «упаковкою» за словами політолога, і є постать Арсенія Яценюка.

У той же час, як повідомив Олексій Антипович, результати соцопитування показали, що впевнено набирає обертів у Львові ВО «Свобода», за яку готові проголосувати понад 16% львів’ян. Щоправда, за словами соціолога, по Україні рейтинг ВО «Свобода» наразі не долає тривідсоткового бар’єру.

Стабільно знижується у Львові рейтинг «Нашої України», яку сьогодні готові підтримати лише трохи більше 5% виборців міста.

У той же час зростає рейтинг Партії регіонів, який з грудня 2008 року до квітня цього року зріс з 3,5% до 4,4%.

Аутсайдерами симпатій львівських виборців є Блок Литвина (2,8%), ГП «Пора» (1%), «Народна самооборона» (1%), Компартія (0,8%), НРУ (0,8%) тощо. «Єдиний центр» наразі набирає у Львові лише 0,3%.

У той же час стрімко зростає кількість тих, хто готовий голосувати «проти всіх». Таких львів’ян, за даними соцопитування, 11%.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила соціологічне опитування з 6 до 12 квітня 2009, опитавши 800 львів’ян, віком понад 18 років. Соціологічна похибка становить до 3%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *