ОСТАННІ НОВИНИ

Українсько-німецький екіпаж на «горбатому» «Запорожці» проїде півсвіту

Львівський портал

|

Майже два місяці проведуть у подорожах 23 країнами світу віце-президенти українського та німецького фан-клубів «горбатого» «Запорожця» під час акції під назвою «Запорожець-2009 на суші і на морі – в ім´я дружби та злагоди між країнами і народами». Про це йдеться в повідомленні львівського авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак».

 З 22 квітня по 14 червня 2009 року міжнародний екіпаж в складі віце-президентів клубів Ірини Денис (Авто-Фан-Клуб «ЗАЗ-Козак») та Бернда  Гартманна («Sapo IG Deutschland») на автомобілі «ЗАЗ 968» 1973 року випуску планує пройти дорогами 23 країн: Німеччини, Франції, Швейцарії, Ліхтенштейну, Австрії, Італії, Словенії, Хорватії, Сербії, Туреччини,
Автономної Республіки Нахічевань, Ірану, Вірменії, Грузії, Азербайджану, Туркменістану, Казахстану, Росії, України, Молдови, Польщі, Словаччини та Чехії.

В обов’язковій програмі – відвідування Мавзолею легендарної Роксолани в Стамбулі та Форту Шевченко в Казахстані. Завершиться автопробіг в м. Вісмар (Німеччина) на 10-ій, ювілейній зустрічі  «Saporoshez Interessengemeinschaft Deutschland».

Мета автопробігу – методом «народної дипломатії» сприяти інтеграції між заходом і сходом, відвідування країн, де жили і творили видатні українці та промоція України з допомогою першого українського автомобіля «Запорожець»,  пропагування миру і дружби між країнами і народами, запрошення всіх власників "запорожців" на 50-річний ювілей випуску першого українського автомобіля в 2010 році.
Авто-фан-клуб «ЗАЗ-Козак», клуб власників першого українського автомобіля «ЗАЗ-965», функціонує у Львові з 1983 року. Почесним Президентом клубу з 2002 року є Віктор Ющенко, теж власник «горбатого» запорожця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *