ОСТАННІ НОВИНИ

Перед Великоднем МНСники перевірять церкви на їх протипожежний стан

Львівський портал

|

До Великодніх свят МНСники почали активно перевіряти церкви Львівщини  щодо їх протипожежного стану. Про це сьогодні повідомив заступник начальника управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС в Львівській області, полковник служби цивільного захисту Олег Демідонт.

За його словами, у період з 7 по 9 квітня 2009 року перевірками протипожежного стану культових споруд охоплено 1953 релігійні заклади. В результаті цих перевірок, до обов’язкового виконання з метою недопущення пожеж запропоновано 15362 протипожежні заходи, з яких залишається невиконаними 5992 заходів, що складає 39%.

За невиконання протипожежних заходів накладено 213 штрафів, розмір яких складає від 34 грн до 170 грн. 

Як розповів Олег Демідонт, через недотримання протипожежних заходів упродовж 2006-2008 років у церквах та храмах Львівщини виникло 14 пожеж. Зокрема у 2006 та 2007 роках сталося по сім пожеж, а у 2008 – три. Причинами пожеж найчастіше ставало необережне поводження з вогнем, коротке замикання електромереж, порушення правил пожежної безпеки при улаштуванні електромереж, тощо.

«Зараз ми маємо повну картину стану усіх церков та храмів області. Ми спілкувалися з представниками різних конфесій, доводили до них інформацію щодо протипожежної безпеки, особливо на час святкувань. Розробили для них спеціальні пам’ятки про заходи безпеки культових споруд. Є позитивні зрушення, бо на сьогодні вже підписано перші договори щодо охорони цих приміщень», – сказав О. Демідонт.

Всього таких договорів на сьогодні підписано близько 200 штук. Церкви та храми області заключали їх з різними організаціями. «Це може бути договір як з фізичною особою, тобто, коли за протипожежний стан відповідає певна особа. Або з організацією, яка встановлює спеціальні протипожежні технічні засоби», – додав полковник служби цивільного захисту.

Завтра, за його словами, буде повторно здійснено перевірку протипожежного стану культових споруд Львова.

Загалом на території Львівської області знаходиться 1953 релігійні споруди, з них 782 – віднесені до пам’яток архітектури, 490 храмів та церков є дерев’яні пам’ятки сакральної архітектури. Найбільша кількість релігійних установ знаходиться в Жидачівському (111), Яворівському (118), Пустомитівському (108), Дрогобицькому (121), Жовківському (111), Старосамбірському (139) районах. Найбільша кількість дерев’яних пам’яток сакральної архітектури знаходиться у Сокальському (46), Яворівському (44), Старосамбірському (42), Жидачівському (39) районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *