ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція викрила злочинну групу, яка привласнила 15 млн державних коштів

Львівський портал

|

Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області припинили діяльність злочинної організації, до складу групи входило 17 осіб, повідомляє ДЗГ МВС України.

Ще 2002 році в учасників групи, які були ма¬теріально-відповідальними особами ряду суб`єктів підприємницької діяльності, виник намір заволодіти коштами з дер¬жавного бюджету в особливо великих розмірах. Вони, шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість, надали фіктивні доку¬менти до податкових органів Львівської області для подальшої легалізації (відмивання) коштів, здо¬бутих злочинним шляхом.

Реалізуючи свої злочинні наміри, зловмисники заволоділи державними коштами в сумі по¬над 15 мільйонів гривень. Вони вводили в оману державні контролюючі органи, зокрема подат¬кову, суди тощо. Упродовж трьох років учасники злочинної групи діяли в тісному зв`язку, за заздалегідь розробленим планом підготовки скоєння зло¬чинів та з чітким розподіленням функцій між собою.

Для досягнення своєї мети зловмисники придбали та зареєстрували 21 фіктивний суб`єкт госпо¬дарської діяльності, через які проводили операції з купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, яких фактично не було і оплата за які не проводилася.

Однак свій намір на заволодіння бюд¬жетними коштами члени злочинної організації не довели, бо проведення виплат коштів з бюджету було припинено працівниками ДПІ, які проводили тематичні документальні перевірки.

За цими фактами червні 2005 року Слідчим управлінням ГУМВС України у Львівській об¬ласті порушено кримінальну справу за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Крім того, члени злочинної організації ще намагалися отримати бюджетні кошти в сумі чотири мільйони вісімсот сорок сім тисяч триста гривень у вигляді відшкодування з державного бюджету ПДВ.

Тому у березні цього року у рамках розслідування кримінальної справи додатково поруше¬но кримінальні справи стосовно 13 учасників ОЗГ за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч.2.ч.3 ч.4 ст. 27, ч.4 ст. 28, ст. ч.5 ст.191, а також ч.2 ст. 15, ч.3 ст. 209, ч.2ст.205, ч.1, ч.2, ст. 366 Кримінального кодексу України, та пред`явлено їм обвинувачення у вчинені цих злочинів.

Наразі п’ятеро учасників ОЗГ перебувають у львівському СІЗО. Семеро оголошено у розшук.

УДСБЕЗ ГУМВС України у співпраці з слідчим управлінням накладено арешт на майнові активи (об`єкти нерухомого майна та транспортні засоби), що перебувають у власності обвинувачених.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *