ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міська рада подає до суду на аналітика, який заявив про зрив «Євро-2012» у Львові

Львівський портал

|

Юристи Львівської міської ради готують судовий позов проти керівника аналітичного відділу об’єднання підприємців – учасників підготовки до Євро-2012 Сергія Нагорного, який сьогодні заявив, що «проблеми, які спіткали корпорацію «Індустріальний союз Донбасу», ставлять хрест на амбіціях Львова претендувати на право проведення матчів фінальної частини Євро-2012». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.  

«Це відверта спроба кинути чергову порцію негативу проти львівської громади перед візитом Мішеля Платіні до України. Комусь дуже не подобаються успіхи нашого міста в підготовці до Чемпіонату – активне будівництво стадіону, початок реконструкції летовища, якісний рівень готельної бази. Я вже не говорю про те, що і саме «об’єднання» наразі нікому не було відоме, пан Нагорний теж не був помічений раніше як експерт з питань Євро-2012 і тим більше ніхто не уповноважував його робити заяви, які є в компетенції УЄФА», – заявив начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Остап Процик.

За його словами, інформаційна війна проти Львова починає нагадувати найгірші зразки українських виборчих кампаній з безпардонним використанням чорного піару. «Цим провокаціям слід покласти край. Міська рада готує позов. Впевнений, що ІСД також має достатньо якісних юристів, аби відбити в подальшому бажання іншим займатись подібними речами» – додав він.

Нагадаємо: сьогодні за інформацією УНІАН керівник аналітичного відділу об’єднання підприємців – учасників підготовки до європейського футбольного чемпіонату «ЧЄ-2012» Сергій Нагорний заявив журналістам, що проблеми корпорації «Індустріальний союз Донбасу», ставлять хрест на амбіціях Львова претендувати на право проведення матчів фінальної частини «Євро-2012».

«Низка скандалів навколо підготовки Львова до Євро не може бути нескінченною. Навіть якщо місцеві власті зможуть в оперативному режимі знайти нового фіктивного забудовника, УЄФА не обдуриш», – сказав експерт.
Раніше повідомлялося, що на початку квітня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) корпорації «ІСД» з рівня B до B–, прогноз за яким – «негативний». 9 квітня під час засідання сесії міської ради Львова депутат Василь Попович поінформував міського голову Львова Андрія Садового про те, що борги Індустріального союзу Донбасу оцінюють у $3,3 млрд. 
Забудовник стадіону – ТОВ «Азовінтекс», що володіє 49,99% у статутному фонді корпорації «ІСД», – було затверджено тільки в кінці 2008 року. 31 березня 2009 року Міністерство економіки України оголосило Азовінтекс єдиним виконавцем робіт з реконструкції аеродромної частини Міжнародного аеропорту «Львів».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *