ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура хоче позбавити суддівських прав дружину Зварича

Львівський портал

|

Генеральна прокуратура звернулася до Ради суддів із проханням позбавити права суддівства дружину колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича Оксану Зварич. Приводом для звернення послугував зошит, знайдений 3 грудня 2008 року в ході обшуків в одній із квартир Ігоря Зварича, інформує «Українська правда» з посиланням на "Комерсант-Україна".

У ній зафіксовані всі рішення суддів Львівського апеляційного адмінсуду, а також суми хабарів, отримані за ухвалення деяких із них.

Керівник слідчої групи ГПУ Володимир Жербицткий підтвердив, що Генпрокуратура звернулася до Ради суддів із таким проханням на підставі зібраних слідством доказів.

У той же час джерело видання в ГПУ стверджує, що після того, як був виявлений зошит із записами, у слідства з`явилася версія, що їх вів не Ігор Зварич.

"У ході розслідування була проведена графологічна експертиза, яка підтвердила припущення слідства: записи вела дружина Ігоря Зварича", – сказало джерело.

Оксана Зварич працює у Львівському апеляційному господарському суді, раніше – у Господарському суді Львівської області.

Її колишні колеги відмовилися коментувати газеті інформацію.

"Вона в нас уже більше року не працює, пішла на підвищення, і давати коментарі з цього приводу я не можу", – заявила заступник голови Господарського суду області Олександра Запобічняк.

Як відомо, 3 грудня 2008 року співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки України провели обшуки в службових приміщеннях і квартирах Ігоря Зварича й семи його колег. У результаті було вилучено $1,9 млн. і 2 млн. грн.

Ігор Зварич зараз перебуває під вартою і дає свідчення за обвинуваченням в отриманні хабарів в особливо великих розмірах.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *