ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники оргій Зварича бояться свідчити проти екс-судді

Львівський портал

|

Колишні підлеглі екс-голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича, що стали жертвами його сексуальних домагань, бояться давати покази проти нього. Мотив – "страх перед публічною ганьбою і людським поголосом, а також Божою карою", інформує Українська правда з посиланням на «Сегодня».

"Слідчі не раз розмовляли з цими жінками, яких начальник примушував до інтиму, але ті ні в яку не бажають зізнаватися в тому, що там відбувалося. І навіть відеозйомка, яка кілька місяців потай велася в кабінеті, безпристрасно фіксуючи утіхи нашого "героя", не є аргументом ", – каже прокурор.

Слідчі навіть намагалися впливати на жертв сексуальних домагань також за допомогою священика, якому ті могли б сповідатися. Одна з дівчат сказала, що готова покінчити з собою, але ні в чому не зізнається, інша заявила, що чоловік, довідавшись про перелюб, зарубає її сокирою.

"Відеозаписи з відвертими сценами Зварича викликають почуття огиди. Його просили допомогти у вирішенні якихось побутових, життєвих питань, а він відразу замикав двері і примушував до сексу", – розповіло джерело.

"До речі, є сюжет, що зафіксував сеанс його любовних забав з підлеглою на тлі трансляції телезвернення президента до українського народу. Хазяїн кабінету виглядає на цьому записі досить самовдоволено", – додав він.

Начальник відділу Генпрокуратури Володимир Жербицький цю інформацію коментувати не став, але уточнив, що направив клопотання про звільнення з посади дружини Зварича, судді господарського суду.

За словами слідчого, та прекрасно знала про фінансові операції чоловіка, його місцеперебування після оголошення в розшук, особисто вела облік хабарів, причому окремо в доларах і гривнях.

"Звичайно, згідно зі статтею 63-ю Конституції, вона вправі не свідчити проти себе і чоловіка, але в такому випадку її перебування в статусі судді і відправлення правосуддя досить сумнівне", – відзначив він.
Крім того, видання повідомляє, що днями заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев підписав подання у Верховну Раду про відсторонення від обов`язків за порушення присяги ще 14 львівських суддів, у тому числі і з апеляційного адміністративного суду.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *