ОСТАННІ НОВИНИ

Приріст інвестицій на Львівщині скоротився у десятки разів

Львівський портал

|

Зростання інвестицій на Львівщині суттєво пригальмувалося. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, у 2008 році приріст інвестицій в основний капітал області становив лише 1%, у той час як за період з 2000 до 2007 року вони щороку зростали у середньому на 20%.

Торік на розвиток економіки області було спрямовано 12,7 млрд. грн капітальних інвестицій, у тому числі 10,8 млрд. грн інвестицій в основний капітал. 

Частка Львівщини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 4,6%. За цим показником область серед регіонів України посіла сьоме місце, а за темпами приросту – дванадцяте.

На кожного мешканця облачсті в середньому припало 4,3 тис. грн інвестицій в основний капітал, що є меншим, ніж у середньому в Україні (5,1 тис. грн).

Пріоритетні напрями інвестування в області – промислове виробництво та розвиток інфраструктури, житлове будівництво, а також торгівля та туристично-рекреаційна сфера.

У 2008 році скоротилися обсяги інвестування зв’язку, трубопровідного транспорту, легкої, деревообробної, хімічної промисловості, машинобудування, металургійного виробництва. Натомість, суттєво зросли інвестиції, спрямовані у готельний бізнес, сферу культури та спорту, освіту, охорону здоров’я.

В останні роки найбільш активно інвестується сільське господарство області, переважно за рахунок іноземних інвесторів. 

Певне зростання інвестування спорудження житла відбулося завдяки індивідуальному житловому будівництву. Разом з тим, фінансування будівництва багатоквартирних житлових будинків скоротилось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *