ОСТАННІ НОВИНИ

Садового звинуватили у лобіюванні інтересів супермаркетів

Львівський портал

|

Сьогодні у Львівській міській раді проходять громадські слухання щодо двох ухвал виконкому «Про встановлення обмежень щодо продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та «Про встановлення обмежень щодо продажу пива». На слуханнях представники МАФів та громадських організацій звинуватили міського голову Андрія Садового у лобіюванні інтересів широкоформатних магазинів (в тому числі і супермаркетів).

Найбільше невдоволення підприємців викликало рішення заборонити продаж алкоголю, пива, та сигарет у МАФах на відстані не менше 200 метрів від закладів освіти, парків та місць проведення спортивних змагань, в той час як усі вище згадані товари можна буде продавати в стаціонарних об’єктах торгівлі. Не залежно чи знаходитиметься магазин чи ресторан 50 чи 200 метрів від школи.

Начальник управління економіки Ірина Кулинич запевнила, що незалежно від об’єкта торгівлі, до відповідальності притягатимуть усіх, хто реалізовуватиме сигарети та алкоголь неповнолітнім. Якщо в магазині чи МАФі продадуть ці товари неповнолітнім, підприємець сплатить штраф 1700 грн, при повторному порушені законодавства протягом того ж року – 3400 грн. Продавець також сплачуватиме адміністративний штраф.

За словами голови громадської організації «Я – Львів’янин!» Андрія Антонищака, ці ухвали лобістські для супермаркетів та популістські перед майбутніми виборами. «Ціна цього питання – кілька мільйонів гривень. Прибутки з кишень підприємців перекочують до кишень широкоформатних магазинів. Ми пропонували встановити камери спостереження біля об’єктів торгівлі, проте я не думаю, що після цього міська рада не знайде сотні інших причин», – додав він.

Крім того, А. Антонищак повідомив, що громадська організація подаватиме позов до суду на міську раду щодо незаконності таких ухвал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *