ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада несподівано продовжила роботу

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради все ж таки розблокували трибуну і знову розпочали роботу. Наразі депутати голосують за внесення питань в порядок денний.

Нагадаємо, що голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник оголосив про закриття пленарного засідання Львівської обласної ради, оскільки депутати так і не змогли досягнути консенсусу у питанні поновлення депутатських повноважень Галини Юрків. Незважаючи на проведені консультації голів депутатських фракції, компромісного рішення знайдено не було і депутати від фракції УНП продовжили блокувати трибуну обласної ради, протестуючи проти роботи у сесії Галини Юрків, і вимагаючи реєстрації наступного у списку УНП Михайла Бакая.
Абсурдність ситуації доповнила заява фракції БЮТ про викрадення депутатської картки Галини Юрків під час урочистого підняття державного прапора України перед початком роботи сесії облради. Відтак деякі з депутатів зіронізували, що присутністю Г.Юрків у сесійному залі можна просто знехтувати, позаяк вона все одно не може голосувати.
Галина Юрків стала депутатом Львівської обласної ради за списком Українського народного блоку Костенка і Плюща на виборах до органів місцевого самоврядування 31 березня 2006 року. Однак, у серпні цього ж року Г. Юрків, мотивуючи  своє рішення непослідовністю фракції УНП, перейшла до фракції Блок Юлії Тимошенко.  
У грудні 2007 р. на обласній конференції Українського народного блоку Костенка і Плюща було вирішено Г.Юрків позбавити повноважень депутата. 11 березня 2007 р. Львівська обласна ТВК відхилила подання ЛОО УНП про дострокове припинення повноважень депутата Львівської обласної ради Г. Юрків.
УНП свою чергою оскаржила це рішення у Галицькому суді м. Львова. 24 квітня 2008 р. Галицький райсуд частково задовольнив позов ЛОО УНП до Львівської обласної ТВК.
17 березня цього року Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Галицького районного суду, визнавши депутатські повноваження Г.Юрків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *