ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-директор «Львівелектротрансу» зробив велику послугу для Львова – Садовий

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що екс-директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Федоренко зробив для міста «велику послугу», закупивши через посередників вживані німецькі трамваї, незважаючи на те, що працівники КРУ встановили, що при купівлі трамваїв підприємство переплатили посередникам майже 4,5 млн. грн, а Львівська обласна прокуратура порушила за цим фактом кримінальну справу.

«Ситуація по «Львівелектротрансу» нагадує святкування 750-ліття Львова. Всі заголовки газет писали, що вкрали міські гроші, біда, шукаємо злодія. Шукали два роки – нікого не знайшли. Потім тихесенько на вушко вибачилися переді мною особисто. На сьогодні триває слідство. Є початок слідства, є закінчення слідства, потім справа має передаватися в суд. Суд виносить рішення», – зазначив міський голова.

У той же час Андрій Садовий наголосив, що пан Федоренко, який керував підприємством «Львівелектротранс», є порядною і чесною людиною. «І це може підтвердити кожен чоловік, який з ним спілкувався і мав можливість працювати. Я думаю, що він як моральний чоловік відстоїть свою правоту», – зазначив мер.

Міський голова Львова також підтвердив, що йому було відомо про те, що Андрій Федоренко до його призначення на посаду керівника «Львівелектротрансу» був директором та засновником фірми-посередника ТзОВ «Сармат», через яку здійснювалась закупівля вживаних німецьких трамваїв.

«Звичайно, що я знав, що він є керівником того підприємства. Він зробив велику послугу для Львова. Тому що новий трамвай коштує закордоном 2 мільйони євро. Місто Львів пішло тим же шляхом, що свого часу Австрія, країни Прибалтики, Чехія, Словаків, закупляючи вживані німецькі трамваї, які ще 15-20 років можуть нормально служити. Це коштує набагато дешевше. Та ціна, за яку були закуплені трамваї, є мізерною і на порядок нижчою, ніж сьогодні можна купити на ринку», – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, За допомогою УСБУ у Львівській області та УДСБЕЗ ГУ МВСУ у Львівській області, працівники КРУ встановили, що комунальне підприємство «Львівелектротранс» при купівлі німецьких вживаних трамваїв переплатили посередникам майже 4,5 млн. грн.

З’ясували, що «Львівелектротранс» заключив угоди на поставку товару з двома українськими ТзОВ. Таким чином, товариство №1 придбали 22 трамвайних вагони у закордонних фірм (міста Ерфурт та Гера, Німеччина). А товариство №2 придбало трамваї у семи підприємств-посередників. Кожне підприємство з цього ланцюжка отримало економічну вигоду від даних операцій, що сприяло збільшенню вартості товару. Внаслідок такого посередництва вартість придбаних трамваїв зросла на 4,4 млн. грн.

Загалом для оновлення рухомого складу «Львівелектротрансу» з міського бюджету виділили 10,6 млн. грн. За 9,8 млн. грн. придбали 22 трамвайних вагони чеського виробництва. За інформацією КРУ, лише 12 з них пройшли модернізацію. Як з’ясувалось згодом, вказані трамвайні вагони потребують переобладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *