ОСТАННІ НОВИНИ

У шести районах області висадили 265 га нових лісів

Львівський портал

|

Від початку проведення Місяця благоустрою на території Львівщини вже висадили 265 га нових лісів. Про це під час сьогоднішньої обласної селекторної наради з питань озеленення та благоустрою, яка відбувалася під керівництвом голови Львівської ОДА Миколи Кметя, повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Найбільше нових лісових насаджень з’явилося у Кам’янка-Бузькому, Радехівському, Золочівському, Сокальському, Старосамбірському та Жовківському районах області.

Водночас Микола Кміть зауважив, що, на жаль, не посаджено жодного дерева у Червонограді, Стрию, Моршині та в Дрогобичі, а от Миколаївський район та міста Новий Розділ і Львів взагалі не вважали за потрібне відзвітувати про те, як на їх території відбувається Місяць благоустрою.

Окрім цього, від початку місячного благоустрою було упорядковано 250,06 га парків, скверів та алей, ліквідовано 168 стихійних та упорядковано 87 діючих сміттєзвалищ. Також очищено від сміття 116,7 км берегів, 86 джерел.

Наразі на проведення усіх робіт з благоустрою Львівська область витратила 177 тис. 810 грн.Нагадаємо, минулого тижня у Львівській області розпочався Місяць благоустрою, у рамках якого передбачається здійснити комплекс заходів, спрямованих на озеленення і приведення у належний санітарний стан населених пунктів та прилеглих до них територій, територій підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності і підпорядкування, із залученням до акції широких верств населення. Про це підписав розпорядження голова Львівської ОДА Микола Кміть.

Згідно підписаного розпорядження, головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, керівникам організацій та підприємств дано вказівку забезпечити: створення відповідних територіальних робочих груп в населених пунктах, на підприємствах, організаціях та установах, залучивши до них представників громадсько-політичних організацій. Районним адміністраціям та міськвиконкомам доручено впорядкувати, в тому числі привести до належного естетичного та санітарного стану прибудинкові території, дитячі та спортивні майданчики, парки, сквери.

Також у загальноосвітніх навчальних закладах відбудеться акція «Посади дерево і збережи його». До участі у заходах будуть залучатися волонтери, громадськість, насамперед учнівська та студентська молодь.Планується, що під час організації та здійснення заходів із благоустрою та озеленення населених пунктів, у кожному населеному пункті створити нові зелені зони, парки, сквери. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *