ОСТАННІ НОВИНИ

Президента України просять втрутитися у ситуацію з Брюховецьким лісом

Львівський портал

|

61 представник неурядових та наукових організацій, а також – окремі громадяни з Білорусі, Росії, Туркменістану та України звернулися з відкритим зверненням до Президента України з проханням покласти край знищенню Брюховецьких лісів у Львові. Про це повідомляє природоохоронна ГО «Печеніги».

Повний текст звернення подаємо нижче:

«Вельмишановний пане Президенте!
Звертаємося до Вас, як до Гаранта Конституції України, з проханням зупинити знищення лісового масиву на Львівщині, що загрожує катастрофічним погіршенням стану навколишнього середовища в цьому регіоні.
Як нам стало відомо, вже більше 5 років кооператив "Ремонт", за допомогою сфальсифікованих документів, перш за все, ухвали Львівської обласної ради від 01.02.1993р. "Про ефективне використання земель запасу", намагається вилучити з Державного лісового фонду і передати в землі запасу Грибовицької сільської ради для житлово-дачного будівництва 327,8 га лісопаркової зони Львова, унікальних лісів I групи Держлісфонду рекреаційно-оздоровчого, кліматологічного і рекреаційного призначення.
Більше 5 років правоохоронні органи, суди, громадськість Львова борються за збереження легенів свого міста, але Вищий адміністративний суд України ім`ям України відстоює інтереси "Ремонту", відміняючи львівські рішення!
Львівська міська рада і львівська громадськість неодноразово зверталися в найрізноманітніші державні інституції, зокрема, і особисто до Вас, шановний Пане Президенте, з проханням зупинити це розкрадання народного надбання.

Ми підтримуємо вимоги львів`ян і просимо Вас, як виняток, розглянути проблему, що склалася з лісопарковою зоною Львова через домагання кооперативу "Ремонт", на засіданні Ради Національної Безпеки і Оборони, запросивши на нього представників Львівської міськради.
300 гектар для багатотисячного міста – не просто ліс! Це і місце відпочинку городян, і чистота повітря, і здоровий мікроклімат. Зараз Львів може їх позбутися».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *