Генконсул РФ у Львові просить не допустити демонтажу пам’ятників солдатам радянської армії

Львівський портал

|

Генеральний консул Російської федерації у Львові Євгеній Гузєєв звернувся до голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника та до депутатів ЛОР із проханням не дозволити прийняти рішення про демонтаж пам’ятників солдатам радянської армії. 

Як зазначено у листі, розміщеному на офіційному сайті Генконсульства РФ у Львові, Є.Гузєєв звертається до обласних обранців із проханням подумати над тим, який документ планується розглянути 9 квітня на сесії ЛОР й наскільки він відповідає Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 рр..». 

«9 квітня 2009 р. ви розглянете проект рішення про перепоховання останків воїнів Радянської Армії та демонтаж пам`ятників воїнам, загиблим за визволення Галичини та України в боротьбі проти нацистської Німеччини та її фашистських країн-сателітів. Звертаюся до вас із проханням подумати, який документ ви будете приймати», – йдеться у листі. 

«Чи будете ви голосувати за документ, що суперечить міжнародним зобов`язанням України як держави-переможниці у Другій світовій війні, як держави – засновника Організації Об`єднаних націй? Чи підтримаєте ви документ, що йде врозріз Статуту ООН і резолюції 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН? Чи піддастеся ви тиску нечисленної групи ваших колег, які сповідують ідеологію інтегрального націоналізму?», – запитує генконсул. 

«У слов`ян завжди шанували пам`ять воїнів, що віддали свої життя за свободу і незалежність Батьківщини. Але, на жаль, у Львові немає навіть згадок про ті 800 тисяч людей, які були закатовані нацистами і фашистами в трьох концтаборах для військовополонених, що знаходилися в межах міста, зникли пам`ятники добре відомому львів`янам солдату А. Марченко. Невже ви вирішите ліквідувати нечисленні пам`ятники солдатам, що звільняли Україну від тих сил, які хотіли перетворити українців, росіян, білорусів у своїх рабів? Називаючи у проекті свого рішення радянських воїнів «окупантами» ваші колеги праворадикального характеру хоч-не-хоч підштовхують вас на прийняття документа, який сприяє вашому переходу в ряди сил, які поділяють неонацистську і неофашистську ідеологію. 

Хотів би нагадати про те, що той, хто вбиває минуле, відмовляє собі в майбутньому. Наші народи заплатили занадто велику ціну в найбільш руйнівній війні 20-го століття, щоб залишати без уваги такі нетерпимості для сучасного світу дії. 

Знаючи багатьох з вас особисто, сподіваюся, що ви приймете розумне рішення, що відповідає міжнародним зобов`язанням України та загальнолюдським цінностям», – зазначає у зверненні Є.Гузєєв. 

  

  

  

  

  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *