ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» припинило подачу газу 140 підприємцям-боржникам

Львівський портал

|

З 1 квітня «Львівгаз» розпочало відключення суб’єктів господарювання, які мають значну заборгованість перед товариством із газопостачання, повідомляє прес-служба ВАТ «Львівгаз».

Зокрема, на 1 квітня підприємство припинило газопостачання 91 підприємству-боржнику, а вже на 6 квітня ця цифра зросла до 140 боржників. Суб’єкти господарювання Львова заборгували за природний газ перед підприємством з газопостачання близько 12 млн. гривень. Загальна заборгованість по Львівщині становить близько 19 млн. гривень. Така ситуація з платежами за спожитий природний газ унеможливлює стовідсоткові розрахунки «Львівгаз» перед НАК «Нафтогаз».

Зважаючи на критичну ситуацію, підприємство закликає суб’єктів господарювання 
розрахуватися за спожитий природний газ. Відповідно до правил безпеки припинення газопостачання, товариство буде здійснювати відключення від загальної мережі газопостачання шляхом встановлення заглушок на ввідних газопроводах. Відновлення газопостачання відбудеться лише після повного погашення заборгованості, відшкодування затрат на відновлення подачі газу та наявності 100 % лімітів газу.

У разі не повних розрахунків за спожитий ресурс ВАТ «Львівгаз» буде передавати всі матеріали щодо боржників до суду, окрім того щомісяця служба з газопостачання підприємств та організацій Львова подає списки боржників до районної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *